Blog autisme

0

 

Het was weer super vandaag!
Mijn cliënt van negen jaar kwam wat sip aanlopen uit school. Hij begon over een spelletje van het Whatsapp-groepje op de iPhone. Dat kon hij nu niet met zijn vrienden spelen omdat hij bij mij was. Ik vroeg hem naar het spelletje en hij vertelde honderduit. We bleven gewoon op school in de gang zitten zodat hij dat even kwijt kon. Eenmaal uitverteld zei ik: ‘Ik begrijp het. Het is heel vervelend dat je het zo graag wilt en het nu niet kan spelen. Want je bent inderdaad vanmiddag bij mij.’

 

Leuk idee

Daarmee was de discussie ook direct gesloten en hij ging volgzaam mee. In de auto gaf hij aan niets te willen doen, gewoon een spelletje. Ik reageerde niet direct. Onderweg zei ik dat we even naar de supermarkt zouden gaan en daarna naar mijn moeders huis. We moesten daar de katten voeren omdat mijn moeder met vakantie was. Bij de winkel vroeg ik of het geen leuk idee was iets in de keuken te gaan doen.

Hij zei: ‘Nee.’

Eenmaal in de winkel werd hij toch enthousiast. ‘Mag ik dan zelf iets bedenken? Iets gezonds?’

Ik zei dat het prima was zolang het maar geen vijfgangen diner werd. Hij reageerde geestdriftig. ’Gevulde eieren!!!’ Ik was direct om! Richting de kassa opperde hij het plan dat ik dan de eieren ging maken en hij op de laptop mocht. Uiteraard vond ik dat heel ongezellig en zeker geen goed idee. Ik kwam met een tegenvoorstel.

‘Zolang de eieren koken en moeten afkoelen, kan ik even snel koken en mag jij op de laptop.’ The deal was made!

Thuis gingen we richting het huis van oma voor de poesjes. Hij knuffelde innig met de viervoeters.

‘Als we zo bij jou komen Karen, dan wil ik als eerste naar binnen. Want dan ziet Kwast (hond) mij als eerste.’ (Lief hè?)

 

Man bijt hond

Thuis volgens afspraak gehandeld en we hebben lekker over van alles in de keuken staan beppen. Hij heeft lekker met de dieren gespeeld.

Hij vroeg me: ‘Karen, waarom heb jij Kwast gebeten?’
Enigszins verbaasd keek ik op. ‘Ik bijt Kwast toch niet? En Kwast mij niet. Waarom denk je dat?’
‘Nou, omdat je in ‘Man bijt hond’ was.’ De logica van een autist.

Ik heb hem uitgelegd dat het programma die naam heeft vanwege (voor mij) onverklaarbare redenen. Maar dat het dus niets te maken heeft met bijtende honden en mannen.

 

Manager van songwriters

We hadden het weer over muziek en hij gaf aan dat hij een liedje had bedacht. Hij begon te zingen en dat duurde zeker tien minuten. (Vroeger had je van die maxisingles, nu zoiets dus). Hij ging er helemaal in op. Ik stelde voor om dat te gaan uitwerken. Hij wilt vanaf nu vijf maanden lang aan ZIJN NUMMER werken. Tekst maken en dan muziek erbij en ja uiteraard op single uitbrengen. Misschien wel op school voordragen. Hij zou zelf thuis al aan zijn tekst gaan werken en ik ondersteun hem daarbij. Hij gaf al aan dat een echte musicus zijn nummer blijft verbeteren tot het perfect is.

 

Ik kan mijn genoemde diensten op mijn website nu dus gaan uitbreiden met ‘Manager van songwriters’.