De vijf voordelen van mediation!

0

 

Mediation is een methode die steeds vaker wordt ingezet om een conflict op  te lossen. Mediation heeft als voordeel dat u niet in gevecht gaat met elkaar. Via gesprekken zoekt u onder leiding van de neutrale en onpartijdige mediator naar een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Mediation kent veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier van conflictbeslechting (door een rechter, arbiter of advocaat).

 

De vijf voordelen van mediation op een rijtje:

  1. Minder kostbaar
  2. Bespaart tijd
  3. Minder stressvol
  4. Oplossingsgericht
  5. Informeel

 

Voordeel 1: mediation is minder kostbaar

Mediation is vaak aanzienlijk goedkoper dan een juridische procedure waarbij ten minste twee advocaten betrokken zijn. U schakelt immers maar één mediator in en de kosten van de mediation kunt u delen.

 

Voordeel 2: mediation bespaart tijd

Mediation duurt gemiddeld drie tot vijf sessies van anderhalf uur. Heel wat sneller dan wanneer u voor een juridische procedure kiest. Als een rechter of arbiter uiteindelijk een oordeel moet vellen, kost de beëindiging van het conflict vaak vele maanden of jaren. In zulke situaties verliezen advocaten zich vaak in een eindeloze strijd.

 

Voordeel 3: mediation is minder stressvol

Mediation is veel minder stressvol vanwege de korte tijdsduur, maar ook omdat je minder afhankelijk bent van derden. U bepaalt zelf wat er gebeurt. Doordat partijen met elkaar in gesprek gaan, zoeken ze samen naar een oplossing die voor iedereen het beste is. Dat werkt gewoon beter.

 

Voordeel 4: mediation is oplossingsgericht

Mediation richt zich op het vinden van een oplossing die voor beide partijen passend is. De mediator zoekt naar wat de partijen bindt en niet naar wat het conflict verder laat escaleren. Bovendien houden beide partijen zich beter aan de gemaakte afspraken omdat ze zelf na hebben gedacht over deze oplossing.

 

Voordeel 5: mediation is informeel

Mediation heeft een informeel karakter. Er is geen gedoe met ingewikkelde procedures en termen. U zit gewoon bij elkaar aan tafel en komt al pratend tot een oplossing.

 

 

Wacht dus niet langer! Doe uw voordeel met mediation en neem contact op met mij.